info@lindfors-foods.com +358 6 231 5396

Tietoa Tyrnistä

Tyrnin on tutkittu sisältävän runsaasti C-, B-, E- ja K-vitamiinia kuten myös karotenoideja. Sen C-vitamiinipitoisuus on jopa 10 – 20 kertaa suurempi kuin appelsiinissa. Tyrni sisältää runsaasti fenolisia yhdisteitä ja flavonoideja, ja se eroaa muista marjoista myös runsailla rasvahappopitoisuuksillaan; sen rasvahappoja ovat Omega3, Omega6, Omega7 ja Omega9. Muihin marjoihin verrattuna tyrnissä on paljon enemmän linolihappoa.

Tyrni on yksi funktionaalisimmista marjoista Suomessa ja sen ominaisuudet on tunnettu vuosisatojen ajan. Tyrnin tutkimus ja terveysetujen hyödyntäminen on vasta alkamassa.

Tutustu meidän korkealuokkaisiin tyrnituotteisiin

Kirkas tyrnimehu

Korkealaatuisesta kirkkaasta tyrnimehusta on erotettu hedelmäliha ja mehuöljy. Kirkasta mehua voidaan käyttää mm. hiilihapotetuissa tyrni juomissa.

Tyrnin siemenöljy

Siemenöljy sisältää niin tyydyttyneitä kuin tyydyttämättömiä rasvahappoja sekä kasvisteroleja. Siemen sisältää Omega3, 6 ja 9-rasvahappoja

Tyrnimehu (100%)

Korkealaatuinen tyrnimehu (100%) sisältää kaikki funktionaaliset tyrnin ainesosat ilman lisäaineita.Tyrnissä on runsaasti C-, B-, E- ja K-vitamiinia sekä karotenoideja.

Tyrnin lehti – Kokonainen, kuivattu

Tyrnin lehteä on saatavilla kahta laatua: kesällä tuoreena poimittua ja syyskaudella marjan irrotusvaiheessa kerättyä sekä kylmäkäsiteltyä.

Tyrnin lehtijauhe

Lehtijauhe sisältää rasvahappoja, mineraaleja, vitamiineja, flavonoideja ja fenolisia yhdisteitä, kalsiumia, potassiumia, magnesiumia ja betakaroteenia.

Marjankuori ja siemen

Korkealaatuista kuivattua marjan kuorta ja siementä, joissa on paljon terveyttä edistäviä ainesosia. Soveltuu hyvin esimerkiksi elintarviketeollisuuteen raaka-aineeksi.

Marjankuorijauhe

Lisätietoa tulossa lähiaikoina.

Tyrnin oksahake

Lisätietoa tulossa lähiaikoina.

Tyrnin Omega-jauhe

Lisätietoa tulossa lähiaikoina.

Tyrnin siemenrouhe

Tyrnin siemenkuorirouhe on tyrnin siementen kuorista valmistettua rouhetta. Tyrnin siemenkuorirouhe soveltuu elintarviketeollisuuden raaka-aineeksi.

Tyrnin lehtirouhe

Lehtijauhe sisältää rasvahappoja, mineraaleja, vitamiineja, flavonoideja ja fenolisia yhdisteitä, kalsiumia, potassiumia, magnesiumia ja betakaroteenia

Siemenkuorijauhe

Tyrnin siemenkuorirouhe on tyrnin siementen kuorista valmistettua rouhetta. Tyrnin siemenkuorirouhe soveltuu hyvin elintarviketeollisuuden raaka-aineeksi.

Tyrnisiemen

Tyrnin siemenissä on paljon arvokkaita öljyjä kuten Omega3 ja Omega6 -rasvahappoja sekä antioksidantteja.